IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmarkJP-Bookmark

Mira Beauty and Massage - Dobos Krisztina Mirjam

Elérhetőségeim:  (KOZMETIKA)
Telefon (mobil): +3670 6266474
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/MiraBeautyAndMassage/

Mucha Szépségszalon: 1071 Budapest, Damjanich u. 37. (Városliget mellett, a VII. kerület egyik közkedvelt utcája a Damjanich és a Murányi utca sarkánál.) 

A Mucha Szépségszalon további szolgáltatásai: fodrászat, manikűr, műköröm, pedikűr. Kollégáim szolgáltatásaira időpontot kérhet: +36 1 3225976 az illetékes munkatársamnál.

 

Parkolás a Városligeti mélygarázsban, vagy közterületen (parkolási díj ellenében).

BKV-val:

- Hősök terétől a 75 / 79 trolival, vagy 30 / 30A / 230 busszal a Damjanich utcánál szálljon le, onnan sétáljon be a Damjanich utcába az első keresztutcáig.

- Keleti Pályaudvartól a 30 / 30A / 230 busszal a Damjanich utcánál szálljon le, onnan sétáljon be a Damjanich utcába az első keresztutcáig.

- 70 troli itt áll meg az utcában, csupán fél perc sétára a szalontól.

 

Megkérem kedves Vendégeimet, hogy lehetőség szerint érkezzenek pontosan, illetve 3 perccel a kezelés kezdete előtt -mivel a foglalás a kezelés kezdetére vonatkozik-, előtte pedig még fel kell készülniük: átöltözni, nyugalomba helyezni magukat. Amennyiben elkésnek, kénytelen vagyok az Önök idejét lerövidíteni, mivel az Ön után érkezők kezelésének is pontosan kell elkezdődnie. Megértésüket előre is nagyon köszönöm!

Előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag nem tudnak megjelenni a lefoglalt időpontban, kérem értesítsenek minél előbb, ill. legalább 48 órával a kezelést megelőzően szíveskedjenek bejelenteni a lemondást. (Ellenkező esetben 24 órán belüli lemondásnál meghiúsulási kötbért / rendelkezésre álló díjat számolok fel.) Köszönöm szépen szíves megértésüket! Bővebb információt lejjebb görgetve olvashat a lemondási feltételeknél.

 

 

Nyitvatartás kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, az alábbi időpontok szerint:

- hétfő - péntek: 9.00h - 19.00h

- szombat, vasárnap: zárva

 

KOZMETIKAI kezelések, Műszempilla építés / töltés: hétfő - péntek (9h-19h) - ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN

 

MASSZÁZS kezelések:  - ÁTMENETILEG SZÜNETEL A TEST MASSZÁZS SZOLGÁLTATÁS!

 

 

 

 

SZALON ETIKETT:

Kedves Vendégeim!

 A rossz tapasztalatok és a kozmetika-, valamint szolgáltatásaim fejlesztése érdekében a következő szalon etikettet vezettem be; Remélem nem gond, ha tegező viszonyban fogok tájékoztatást adni Nektek, köszönöm, hogy elolvassátok és betartjátok az alábbiakat.

FOGLALÁS

Minden kedves Vendégem számára maximális odafigyelést és törődést szeretnék biztosítani.

Ahhoz, hogy az időpontodat garantálni tudjam, kérlek előre foglald le a számodra megfelelőt személyesen, vagy telefonon: 0670/6266474.

Ünnepnapokon nem, ill munkaidőn túl és hétvégén a normál ár + annak további 50%-áért dolgozom.

FIZETÉS

Szalonunkban csak készpénzt fogadok el. Az árak forintban értendőek, az ÁFA-t tartalmazzák. Borravalót az árak nem foglalják magukba, amennyiben szeretnél, az tetszés szerinti mértékben adható.

Az árak változtatásának jogát előzetes figyelmeztetés nélkül fenntartom.

Visszatérítés: A szolgáltatás csomagok és termékek nem visszaválthatóak és nem cserélhetőek.

 

A J Á N D É K U T A L V Á N Y

Bármely kozmetikai kezelésre kiállítható ajándékutalvány. További információért kérlek, érdeklődj személyesen, telefonon +3670/6266474.

 

Vendégként sokszor egy kozmetikai kezelés felér egy kisebb wellnesszel. Kérlek,  ne feledd nekünk kozmetikusoknak (bár szívvel-lélekkel végezzük) ez a munkánk.

Minden lemondott, nem igénybe vett időpont, nekünk bevétel kiesés, ugyanakkor a költségeink nagy része a holtidőre is adottak. Miattad más vendégről mondtunk le, ezért kérném szépen a következő szabályokat tartsuk be a kellemetlenségek elkerülése végett:

 

L E M O N D Á S I    F E L T É T E L E K:

Szívesen küldök emlékeztető sms-t, ha előzetesen kéred! Bárkivel megtörténhet, hogy előre nem látható ok miatt nem tud eljönni. Szíveskedj előjegyzésed módosítását/törlését legkésőbb 48 órával a kezelésed előtt megtenni, így nekem is marad annyi időm, hogy ezt az időpontot másnak odaadhassam.

Amennyiben 24 órán belül lemondod az időpontod, vagy értesítésem nélkül nem jelensz meg, a következő kezelésed árához felárat számolok fel: meghiúsulási kötbér/rendelkezésre állási díj a kért szolgáltatás árának 25%-a lemondás esetén, lemondás nélkül 50%-a.

Ha a „pótolt” kezelésre sem érkezel időben/lemondod, a következő időpontod már csak előre fizetés esetén tudom rögzíteni, és abban az esetben, ha nem jelensz meg ekkor sem, az összeg nem jár vissza.

Maximum 15 perc késést tudok elfogadni, ezen felül automatikusan életbe lépnek a fenti szabályok.

Betegséged (fertőző) esetén új időpont egyeztetése szükséges.

Amennyiben az én hibámból hiúsul meg aznapi kezelésed, a meghiúsulási kötbér értékének megfelelően plusz-szolgáltatást adok Neked a következő kezelésed alkalmával – engesztelő ajándékként, ha szeretnéd!

Az időpont lefoglalásával automatikusan elfogadod a fenti feltételeket, el nem olvasása nem mentesít alóla!

 

 

Környezet A kozmetika relaxációra is szolgál, ezért megkérem minden kedves Vendégemet, hogy mobiltelefonját némítsa le, ill. használatát korlátozni szíveskedjen. A zavartalan környezet biztosításában való együttműködést nagyra értékelem. Kérlek, háziállatodat semmilyen körülmények között ne hozd be a kozmetikába! Akadályozza a munkavégzést, a higiénia fenntartását nehezítheti, ill. ellenőrzés esetén engem büntethetnek meg érte.

Szalonviselet Szalon kezeléseink során beterítő kendő / kezelő ruha, akár egyszer használatos fehérnemű is biztosított. Annyira vetkőzz le, amennyire még kényelmesen érzed magadat. A kezelés ideje alatt ha igényled, komfortosan be leszel takarva, mindössze az éppen kezelés alatt levő testrész lesz felfedve.

Egészség Egészséged fontos számomra, így megkérnélek, hogy a szalonba való első érkezésed alkalmával töltsd ki az egészségi állapotodat felmérő kérdőívet (Vendég nyilatkozat). Amennyiben a jövőben az egészségedben változás állna be, kérlek jelezd számomra, illetve javaslom, hogy konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt újabb időpontot egyeztetnél hozzám. Adataidat szigorúan bizalmasan kezelem. (lásd Adatkezelési tájékoztató)

Dohányzás és Alkohol A Szalon területén / előtt szigorúan tilos a dohányzás és az alkohol fogyasztása! Kérlek, a kezelés előtt már 1 nappal korábban se fogyassz alkoholt, narkotikumot.

 

MIT VÁRJ EL A KIVÁLASZTOTT KOZMETIKUSODTÓL?

 • Ma már a legtöbb kozmetika úgy működik, hogy egyszerre csak egyetlen vendéggel foglalkozik a kozmetikus (kabin rendszer), erre törekszem én is!
 • Tiszta szalon textília (hajpánt vagy egyszer használatos sapka, beterítő kendő, egyéb kezeléseknél dekoltázsruha is). Ezek elengedhetetlenek egy kozmetikai kezelésnél, minden vendégnek külön!
 • Alapvetően rendnek és tisztaságnak kell uralkodnia a szalonban, de legfőképpen a kozmetikában.
 • Egy alapos kozmetikus, minden látogatásod alkalmával megvizsgálja a bőröd. (Nem csak az első alkalomkor!) Mindig az adott, aznapi bőr állapotának megfelelően ajánl arckezelést. A bőrtípusodnál, vagy szezonálisan nem végezhető arckezeléseket nem csinálja meg rajtad! Az elhivatott szakembernek fontos vagy, fontos a TE bőröd!
 • Egy jó kozmetikus figyelembe veszi testi-lelki hogylétedet, egészségi állapotodról tudakozik nálad.
 • A szolgáltatás előtt átbeszéli veled az adott kezelésed. Az esetleges extra költségekre (plusz szérum/pakolás, gép alkalmazására stb.) előre felhívja a figyelmed.
 • A kezelés előtt már felkészülten vár, elmagyarázza annak lépéseit, tanácsot ad, hogy eredményesebben tudd otthon is ápolni a bőröd.
 • A kezelés alatt nem hagy hosszabb időre magadra.
 • Egy igényes szalonban természetes, hogy megkínálnak legalább egy pohár vízzel.
 • Figyelnek arra, hogy a hőmérséklet, zene, hangulat megfelelő legyen Neked! Figyelnek Rád!

 

MIT VÁR EL A KOZMETIKUS TŐLED?

 • Érkezz pontosan, vagy inkább 2 perccel hamarabb! Egy jó kozmetikus napja percre pontosan be van táblázva. Késés esetén nem áll módomban a kezelés időtartamát kiterjeszteni, az utánad érkező Vendégre való tekintettel. Kérlek tervezd meg előre, hogyan fogsz eljutni hozzám (kalkuláld bele a parkoló hely keresését is). Több mint 15 perc késés esetén megtagadhatom aznapi kezelésed, és egyeztethetünk új időpontot, ekkor automatikusan életbe lép a lemondási feltételek szabályzata.
 • Ha én csúszom, értesíteni foglak és természetesen a te kezelésed sem csapom össze!
 • Senki sem váltogatja szívesen a kozmetikusát – de a kölcsönös jó viszonyért, mindkét félnek tennie kell.
 • Mobil telefon: amikor épp valakit kezelek, nem mindig tudom felvenni a telefont/SMS-ekre válaszolni. Te sem vennéd jó néven, ha minden 10 percben telefonálnék, amikor Téged kezellek. Megköszönöm, ha Te is lenémítod a telefonodat a kezelés alatt, valamint korlátozod annak használatát.
 • Bátran mondd el, hogy mi nem tetszik a bőrödön, min szeretnél változtatni! Nagyon fogok örülni neki, hogy együttműködsz a bőrápolásodban. Nyugodtan kérj otthoni bőrápolásra javaslatot!
 • Mondd el, ha valamilyen kezeléstípussal kapcsolatban vannak korábbról kellemetlen emlékeid! Jelezd, ha tudsz valamilyen meglévő érzékenységedről, allergiádról, ha babát vársz vagy valamilyen orvosi kezelés alatt állsz, beteg vagy. (Ha herpeszed van, fertőző beteg vagy (múlófélben is), jelezd és nézünk másik időpontot Neked. Ne veszélyeztesd magad, kozmetikusod és a többi vendég egészségét kérlek!)
 • Bátran szólj, ha kezelés alatt valami kellemetlen, zavar, vagy fázol, szomjas vagy, bármi egyéb paradox! Örülök a visszajelzésednek, és azon leszek, hogy a lehető legjobban érezd magad!
 • Látogatásod végén ha teheted, foglald le előre a következő időpontod! Hidd el egyszerűbb és kényelmesebb, mint az utolsó pillanatban bepréseltetni magad valahova!
 • Ha nem tudsz eljönni a megbeszélt időpontra, előzetesen mondd le, legalább 24 órával az esetleges előjegyzésed előtt (ezt díjmentesen megteheted)! Köszönöm! (lásd lemondási feltételek!)
 • Szempilla hosszabbításra / liftingre kérlek smink-, kontaktlencse nélkül érkezz. Aki szennyezett pillasorral érkezik, minimum 500 Ft felárat számolok fel!

 

Az időpont lefoglalásával automatikusan elfogadod a fenti feltételeket, el nem olvasása nem mentesít alóla!

Köszönöm szépen, hogy betartod a szalon etikettet. A változtatás jogát fenntartom.

Sok szeretettel várlak!

 

 

 

 

Szolgáltató:

DOBOS KRISZTINA MIRJAM e.v.

(Székhely: 1071 Budapest, Damjanich u. 51.)

Adószám:

76289763-1-42

Kozmetikus, A.F. Okleveles szépségterapeuta, masszőz: Dobos Krisztina Mirjam - Mira Beauty and Massage

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: Kedves Vendégeim!
Ezúton tájékoztatlak Benneteket, hogy a test - MASSZÁZS
szolgáltatás 2016. október 3-tól ÁTMENETILEG SZÜNETEL!
Megértéseteket köszönöm!
KOZMETIKAI SZOLGÁLTATÁSOKRA TOVÁBBRA IS SZERETETTEL VÁRLAK!
Továbbra is igénybe vehető test-kezelések:
- Arc-nyak-dekoltázs masszázs
- Fizikoterápia /Alakformálás INGERÁRAMMAL
- Cellulit-stop kúra
- Test-peeling, Test-pakolás
- Testtekercselés
- Köpölyözés
Bővebb Infó és BEJELENTKEZÉS: 06706266474

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatkezelési Tájékoztató

(Adatkezelési Szabályzat)

Hatályos: 2018. május 25.

Röviden 

 • Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.
 • hírlevelet csak hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk.
 • Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.
 • Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át.
 • Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, ha ezt írásban kéri az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
 • A személyes adatok törlését az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet kérni. 

Jogaid tiszteletben tartjuk, kéréseid a jogszabályban rögzített határidőkön belül igyekszünk teljesíteni. Adataidat úgy kezeljük, ahogy mi várjuk el saját adataink kezelését másoktól.

Adataidra vigyázunk, titkosított csatornákon mozgatjuk, és soha nem adjuk el másnak, soha nem használjuk fel más célra, mint amire megadtad azokat.

Van weboldalunk, mérjük használatát, naplózunk biztonsági okokból, van online marketingünk célzott kampányokkal, kezeljük megadott adataid.

Ha kéred, azonosítás után kiadjuk adataidat. Ha kéred, töröljük adataidat.

 

Részletes Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelő, Szolgáltató:Dobos Krisztina Mirjam e.v. (MIRA BEAUTY AND MASSAGE)

Cím: 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 51. (1071 BP., DAJMANICH U. 37.)

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +3670 6266474

Weboldal: http:  //mirabeautyandmassage.eu/

Nyilvántartási száma: 56341458

Adószám: 14673317-2-42

Szolgáltatásaink: kozmetikai szolgáltatások

Értelmező fogalmak (3.§)

1. érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

3. különleges adat:

a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

4. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

5. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

6. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

7. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

8. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

9. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

10. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

11. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

12. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

13. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

14. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

15. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

16. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

17. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

18. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

19. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

 

Weboldal

Weboldalunk megtekintését biztonsági okokból naplózzuk (IP cím, megtekintett oldalak). Google Analytics segítségével követjük mit nézel, hogy egyre több számodra is érdekes tartalmat tudjunk gyártani (cookie/sütik). Facebook és Google AdWords sütik kerülnek böngésződbe, később hirdetéseket láthatsz ezen szolgáltatókon keresztül.

Hírlevél

Emailcímed és neved megadásával feliratkozhatsz hírlevelünkre. Emailben tájékoztatunk az új szolgáltatásainkról, akcióinkról és hasznos ötleteinkről. Minden emailbe teszünk leiratkozó linket, hogy ha meggondolod magad, bármikor lemondhasd. Adataid az utolsó interakció után 365 napig tároljuk.

Fizetés

Törvényi előírások miatt személyes adataid egy részét és a kiállított számlákon szereplő adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelő ideig őrizzük (Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A számviteli bizonylatok esetén a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat). A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

Jogos üzleti érdeken alapuló jogalap

Amennyiben űrlap / Vendég nyilatkozat kitöltésével megadod adataidat és jelzed érdeklődésed, jelentkezésed szerződés előkészítésnek tekintjük. Ebben az esetben a Személyes adatkezelésed jogalapja a GDPR rendelet szerint már jogos üzleti érdeken alapuló jogalap lesz. Ettől a megváltozott jogalaptól a jogaid és a Személyes adataidnak kezelése nem változik meg, ez csak annyi különbséget jelent, hogy a szerződés előkészítése alatt, ha nem kéred a folyamat megszűntetését, a szerződés előkészítésének érdekében és céljából a Személyes adataidat továbbra is kezeljük.

Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket. Felhívjuk az adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:  

  2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);  

  Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);  

  2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);  

  2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);  

  2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);  

  2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

Fizetés esetén szerződésen alapuló jogalap

Amennyiben díjat fizetsz valamely szolgáltatásunkra, akkor az Általános Szerződési Feltételekben / Szalon Etikettben részletezett feltételek szerint fizetsz. Ebben az esetben a Személyes adatkezelésed jogalapja a GDPR rendelet szerint már szerződésen alapuló jogalap lesz. Ettől a megváltozott jogalaptól a jogaid és a Személyes adataidnak kezelése nem változik meg, ez csak annyi különbséget jelent, hogy a szerződés fennállása alatt hiába vonod vissza hozzájárulásodat a szerződés teljesítésének érdekében és céljából a Személyes adataidat továbbra is kezeljük.

Amint a szerződés teljesül vagy megszűnik, adatkezelésed jogalapja ismét megváltozik és Személyes adataidat a továbbiakban jogszabály alapján kezeljük.

 

Szerződés megszűnését, vagy teljesítését követően jogszabály alapján

A számlán szereplő adatok vonatkozásában jogszabály alapján kötelesek vagyunk továbbra is kezelni Személyes adataidat.

 

Jogaid

Az alábbi jogok illetnek meg. Ezek kapcsán megkeresésedre GDPR alapján maximum 1 hónapon belül válaszolnunk kell. Megteszünk mindent, hogy ennél sokkal hamarabb reagáljunk.

 

Tájékoztatás joga

Kérheted, hogy tájékoztassunk az általunk kezelt személyes adataidról. Hozzáférést kérhetsz ezekhez az adatokhoz.

Bármikor írásban a címünkre küldött tértivevényes-ajánlott levélben, illetve e-mail címünkre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetsz. A levélben küldött tájékoztatáskérést akkor tekintjük hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján egyértelműen be tudunk azonosítani.

E-mailben küldött tájékoztatáskérést csak akkor tekintjük hitelesnek, ha azt a regisztrált email címedről küldöd, ez azonban nem zárja ki, hogy a tájékoztatás megadása előtt biztonsági okokból más módon is beazonosítsunk.

A tájékoztatáskérés kiterjedhet az általunk kezelt adatokra, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a Személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg adataidat.

 

Hozzáférés joga

Ha kéred, hogy tájékoztassunk arra vonatkozóan, hogy Személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e, akkor igen válasz esetén hozzáférést kaphatsz az adatkezelés céljához, adatok kategóriáihoz, címzettekhez, adattárolás időtartamához, érintetti jogokhoz, jogorvoslathoz, adatok forrásához, automatizált döntéshozatalhoz, külföldi adattovábbításhoz.

 

Helyesbítés joga

Bármikor írásban a címünkre küldött tértivevényes-ajánlott levélben, illetve hivatalos e-mail címünkre küldött e-mailben kérheted Személyes adataid helyesbítését vagy módosítását. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérheted a hiányos Személyes adatok kiegészítését.

 

Elfeledtetéshez való jog (Törléshez való jog)

Kérheted az általunk kezelt Személyes adataid törlését. A törlés megtagadható a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy ha a Személyes adatok kezelésére közérdekből kerül sor (jogszabály felhatalmazást ad); valamint méltányolható magánérdekből történik (jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez).

A törlési kérelem megtagadásáról minden esetben tájékoztatunk, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatóak helyre.

Hírlevelek az azokban található leiratkozás linken keresztül, illetve hivatalos e-mail címünkre küldött e-mailben mondhatóak le.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Kérheted, hogy Személyes adataid kezelését korlátozzuk, ha vitatod a kezelt Személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a Személyes adatok pontosságát.

Megjelöljük az általunk kezelt Személyes adatot, ha vitatod annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott Személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Kérheted, hogy Személyes adataid kezelését korlátozzuk akkor is, ha az Adatkezelés jogellenes, de ellenzed a kezelt Személyes adatok törlését, és ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását.

Akkor is élhetsz ezzel a joggal, ha az Adatkezelés célja megvalósult, de igényled adataid kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

Ha tiltakozol az adatkezelés ellen, akkor Személyes adataid kezelését korlátozzuk, mely korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amig megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az értintett jogos indokaival szemben.

 

Az adathordozhatósághoz való jog

Kérheted, hogy az általad rendelkezésünkre bocsátott és az általad automatizált módon kezelt Személyes adatokat fénymásolt formában részedre átadjuk és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsuk.

 

A tiltakozáshoz való jog

Tiltakozhatsz Személyes adataid kezelése ellen,ha a Személyes adatok kezelése kizárólag a ránk vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy jogos érdekeink érvényesítéséhez szükséges; ha az Adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy ha az Adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.

A tiltakozás jogszerűségét megvizsgáljuk, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítjuk, az Adatkezelést megszüntetjük és a kezelt Személyes adatokat zároljuk, továbbá a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett Személyes adatok korábban továbbításra kerültek.

 

Adatkezelés célja

Kozmetikai kezelés.

Általános szerződési feltételekben vállalt szolgáltatások, szolgáltatás minőség és biztonsági feltételek megteremtése.

Jogaid védelme.

Beazonosításod, kapcsolattartás veled.

Számodra küldött marketing üzenetek testre szabása. Érdeklődési terület alapján célzott, releváns üzenetek biztosítása.

Törvényi kötelezettségeinknek történő megfelelés.

Jogos üzleti érdekeink érvényesítése.

Kezelt adatok

Kezeljük az általad megadott adataidat:

Név

Email

Telefonszám

Számlázási cím, telephely

Egészségügyi adataid (elmondásod alapján)

Naplózunk adatokat biztonsági okokból:

Megtekintett oldal/funkció

Pontos időpont

IP cím

Böngésző süti / cookie

Profilt építünk marketing célból:

Milyen problémára keresel megoldást?

Milyen szolgáltatások érdekelnek?

A profil építés általad megadott adatok alapján történik. Célunk, hogy az általunk küldött üzeneteket valóban érdekesnek, relevánsnak találd. Mi sem szeretünk általános, nem nekünk szóló üzeneteket kapni.

 

A honlapon végzett webanalitika

Tájékoztatunk, hogy a //mirabeautyandmassage.eu/ weboldal látogatottságának méréséhez és látogatóinak viselkedésének figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetései eredményességéhez a Google Analytics, Google Remarketing, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing programokat használjuk.

Tárhely szolgáltató. DotRoll Kft. (tel: +36-1-432-3232, fax: +36-1-432-3231, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A hivatkozott programok a böngésződben ún. Cookie-kat (sütiket) helyeznek el, melyek felhasználói egyedi azonosítókat tárolnak. A weboldalra látogatóként engedélyezed a Google Analytics, Google Remarketing, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing programok használatát. Egyben hozzájárulsz viselkedésed figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatás igénybe vételéhez.

Mindezek mellett lehetőséged van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolását a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint. Tájékoztatunk, hogy a Google Analytics, Google Remarketing, AdWords Konverziókövetés, és Facebook Remarketing programok beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek.

A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. A cookie-ról további információ található a Google Hirdetés és adatvédelem GYIK-ban.

Google Analytics

A Google Analytics programot elsősorban statisztikái előállításához használjuk, többek között mérjük vele kampányaink eredményességét. A program használatával arról szerzünk információt, hogy hány látogató kereste fel a weboldalt, és a látogatók mennyi időt töltöttek a weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, továbbá követhető, hogy a látogató milyen utat tett meg a Weboldalon és hova lépett be.

Google AdWords konverziókövetés

A Google AdWords konverziókövetés célja, hogy a szalon mérni tudja az AdWords hirdetések hatékonyságát. Ezt a Felhasználó számítógépén elhelyezett cookie-k segítségével teszi, amelyek 30 napig léteznek.

Cookie-k letiltása

Ha a cookie beállításait szeretnéd kezelni, vagy letiltani a funkcióról, azt a saját böngésződben teheted meg. Ez az opció a böngésző eszköztárától függően található meg a cookie-k/sütik/követési funkciók elhelyezései menüpontban. Általában az Eszközök > Beállítások > Adatvédelem beállításai alatt állíthatod be, milyen követési funkciókat engedélyezel/tiltasz le a számítógépeden.

Ha nem szeretnéd, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásaidról, telepítheted a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Ha telepítetted a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem veszel részt.

Ha le szeretnéd tiltani a Google Analytics webes tevékenységét, keresd fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítsd a bővítményt böngésződhöz. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintsd meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

Facebook

1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

2. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe. 

3. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi oldalon, és lájkolta a weboldalt. 

4. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása. 

5. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett. 

6. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:  (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy/)

 

Adatkezelés elvei

Adatkezelő a Személyes adatokat a jóhiszeműség és a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Tájékoztató rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

A Szolgáltatások igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges Személyes adatokat az Adatkezelő az érintett Felhasználó hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

Az Adatkezelő a Személyes adatokat csak a jelen Tájékoztatóban, ill. a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeli. A kezelt Személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl (adattakarékosság).

A 18. életévét be nem töltött személy érintett Személyes adatait nem, ill. szülői beleegyezéssel kezeljük.

Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban - meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban - hivatkozott – esetekben a Külső szolgáltatókon kívül harmadik félnek át nem adja. A jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett Felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhatja, ez által nem minősül Adatkezelésnek, sem adattovábbításnak.

Az Adatkezelő bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt az Adatkezelő érdekeinek sérelme, a Szolgáltatások biztosításának veszélyeztetése stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az érintett Felhasználó elérhető Személyes adatait.

Az Adatkezelő rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról, ill. törléséről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az Adatkezelő gondoskodik a Személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesítésére az Adatkezelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére Személyes adatokat továbbít.

Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére.

Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) nem tartalmaz az Irányelv, illetve az Infotv. szabályozásához hasonló, a tagállami hatóságok által vezetendő országos adatvédelmi nyilvántartásra vonatkozó szabályozást, tehát a nyilvántartásba történő bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjától megszűnik.

Az általános adatvédelmi rendelet két esetben ír elő bejelentési kötelezettséget: az adatvédelmi tisztviselő nevét és elérhetőségét, továbbá az adatvédelmi incidenseket kell az illetékes hatóságnak bejelenteni. A Hatóság a honlapján ezekre külön felületet fog biztosítani.

Az általános adatvédelmi rendelet 30. cikke szerint az adatkezelők, illetve adatfeldolgozók kötelezettsége, hogy az általuk végzett adatkezelési tevékenységekről vezessenek nyilvántartást. Ez azt fogja jelenteni, hogy az adatkezelőknek, adatfeldolgozóknak saját maguknak kell nyilvántartaniuk az adatkezeléseiket, azokat azonban nem kell bejelenteniük a Hatóság felé.

Az elveknek való megfelelésért az Adatkezelő felelős.

Bizalmas adatkezelés

A rögzített adatokat bizalmasan kezeljük, és mindent megtesz az adatok biztonsága érdekében, azokat a Weboldal megfelelő működéséhez szükséges módon használja fel. Ide értendő többek között az email és sms küldés részedre és az általad megadott elérhetőségekre, mely esetben az üzenet az adott szolgáltatón keresztül kerül kiküldésre.

Sosem fogjuk marketing célokra értékesíteni vagy kölcsönadni személyes adataid harmadik félnek. Idézésre, bírósági határozatra vagy jogi eljárás keretében szükség esetén átadhatjuk személyes adataid és más vonatkozó információkat.

 

Munkatársaink hozzáférése személyes adatokhoz

Munkatársaink számára a munkához feltétlenül szükséges hozzáférést biztosítjuk csak az általunk kezelt személyes adatokhoz. Minden hozzáférést naplózunk, az adat-kimentés funkcióhoz erősen korlátozott hozzáférést biztosítunk csak.

 

Adattovábbítás

Jogosultak és kötelesek vagyunk minden olyan rendelkezésére álló és általunk szabályszerűen tárolt Személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely Személyes adat továbbítására minket jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kényszerít. Ilyen adattovábbítás, valamint az ebből származó következmények miatt az Adatkezelők nem tehetők felelőssé.

Amennyiben szolgáltatásunk üzemeltetését vagy hasznosítását részben vagy egészben harmadik személy számára átadjuk, úgy az általunk kezelt Személyes adatokat részben vagy egészben ezen harmadik személy számára külön hozzájárulásod megkérése nélkül, azonban a megfelelő előzetes tájékoztatásod mellett átadhatjuk az új üzemeltető részére azzal, hogy ezen adattovábbítás téged nem hozhat a jelen Tájékoztató mindenkor hatályos szövegében megjelölt adatkezelési szabályoknál hátrányosabb helyzetbe. Jelen bekezdés szerinti adattovábbítás esetén az adattovábbítás előtt lehetőséget biztosítunk, hogy az adattovábbítás előtt tiltakozz az adattovábbítás ellen. Tiltakozás esetén adataid a jelen pont szerinti továbbítása nem lehetséges.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

Tájékoztató frissítése, jogszabály változások követése

A Tájékoztatót az adatkezelő folyamatosan felülvizsgálja és aktualizálja a jogszabályi környezet változásainak és a hatósági elvárásoknak megfelelően. Az aktuális Tájékoztatóról a Felhasználó a weboldal „Adatkezelési Tájékoztató” része alatt tájékozódhat folyamatosan.

 

További kérdések/válaszok

Adatkezeléssel és/vagy feldolgozással kapcsolatosan bármikor felvilágosítást kérhetsz a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött emailben.

Adatkezeléssel kapcsolatos panaszaiddal közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; honlap: www.naih.hu) fordulhatsz.

Jogaid megsértése esetén bírósághoz fordulhatsz. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – választásod szerint – lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszék előtt is megindítható. Kérésedre tájékoztatunk a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

 

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra: 

- 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
- 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
- 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
- 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

 

Budapest, 2018. május 25.

 

 

 

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

 

Szolgáltató:Dobos Krisztina Mirjam e.v. (MIRA BEAUTY AND MASSAGE)

Cím: 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 51. (1071 BP., DAJMANICH U. 37.)

Képviselő: Dobos Krisztina Mirjam

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +3670 6266474

Weboldal: http:  //mirabeautyandmassage.eu/

Adószáma: 76289763-1-42

 

1. Bevezetés  

Cégünk az Ügyfelek panaszainak egységes szabályok szerint történő átlátható, hatékony kezelése és kivizsgálása érdekében elkészítette a panaszkezelés módjáról szóló szabályzatát.  

2. A szabályzat célja  

A panaszkezelési szabályzat általános célja, hogy Ügyfeleink elégedettsége és igényeinek magasabb szintű kielégítése érdekében a fontos visszajelzéseket tartalmazó panaszok kezelésének, kivizsgálásának, nyilvántartásának és értékelésének rendje szerves részévé váljon közös szépségápolási kultúránknak, így biztosítva a vitarendezés folyamatos tökéletesítését. A szabályzat elősegíti, hogy Ügyfeleink véleményüket, panaszukat egyszerűen és eredményesen juttathassák el a megfelelő fórumok részére, ezzel is támogatva a gyorsabb megoldáshoz való hozzájutást.    

3. Alapelvek 

Üzleti gyakorlatunk alapkövetelménye Ügyfeleink felvetéseinek gyors kivizsgálása és a feltárt hibák orvoslása. Ezért a panaszbejelentéseket Ügyfeleink kérése alapján rögzítjük, és rendezésüket kiemelt feladatként kezeljük. Emellett a beérkezett észrevételeket rendszeresen elemezzük, és ennek eredményeit felhasználjuk szolgáltatásaink és ügyfélkezelési rendünk tovább fejlesztéséhez. Cégünk a panaszokat és a panaszosokat bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlően, azonos eljárás keretében és szabályok szerint kezeli. A panaszkezelésnek gyorsnak, tisztességesnek és érdeminek kell lennie, amelynek során fel kell tárni a panasz okát, indokát és ezt követően a panaszt mielőbb orvosolni szükséges..   A panaszkezelés során a cégünk az ésszerűen, tájékozottan, az adott helyzetben elvárható figyelmességgel és körültekintéssel eljáró tudatos fogyasztói magatartást tekinti alapkövetelménynek és várja el Ügyfeleitől.   A    beérkező panaszok kezelése során szakszerű, érdemi, kifejtő és naprakész válaszadásra törekszünk, amely megfelel a közérthetőségi elvárásoknak.    

4. Fogalmi meghatározások      

Panasz: a kozmetikus tevékenységével, szolgáltatásával, termékével szemben felmerülő minden olyan egyedi kérelem vagy bejelentés, amelyben a Panaszos a kozmetikus eljárását kifogásolja és azzal kapcsolatban konkrét, egyértelmű igényt fogalmaz meg.  

Nem minősül panasznak, ha az Ügyfél a Szalon dolgozójától általános tájékoztatást, véleményt igényel.   ·    

Panaszos: az, a természetes személy, aki szolgáltatásainkat igénybe veszi,  vagy  a szolgáltatással  kapcsolatos  tájékoztatás  vagy  ajánlat  címzettje.   A  panaszos  általában  a   kozmetikus ügyfele, de panaszosnak tekintendő az a személy is, aki tevékenységünket nem valamely konkrét szolgáltatással, hanem egyéb, a szolgáltatással összefüggő tevékenységével (például hirdetés) kapcsolatban kifogásolja.   ·        

Ügyfél: Panaszos személy.  

5. A szabályzat elérhetősége  

Jelen panaszkezelési szabályzatát Cégünk telephelyén és honlapján (www.mirabeautyandmassage.eu) is elérhetővé, illetve közzéteszi.    

  

I. Panaszkezelés menete      

1. Panasz bejelentése

Az Ügyfelek által igénybe vehető panaszbejelentés módjai:  

a) Szóbeli panasz:

- személyesen a kozmetikában, elérhetősége (1071 Budapest, Damjanich u. 37.)

- telefonon (+3670 6266474)

Amennyiben az Ügyfél megítélése szerint a kifogásolt szépségszaloni eljárás a helyszínen megoldható, vagy egyszerűen orvosolható, esetleg információ hiányon vagy félreértésen alapul, az Ügyfél nyitvatartási időben a munkatársához személyesen vagy telefonon keresztül fordulhat.    

b) Írásbeli panasz:

- személyesen vagy más által átadott irat útján

- postai úton 

Szolgáltatásunk elleni esetleges panaszát írásos formában, postai úton is elküldhetik nekünk, székhelyünk címére: 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 51.

Kérjük, hogy a panasz leírása után adják meg nevüket és lakcímüket, hogy 30 napon belül írásban tudjunk válaszolni rá.

A panasz elbírálásához szükséges a konkrét ügy pontos leírása, több kifogás esetén azok, illetve indokaik elkülönített rögzítése, továbbá a határozott igény megjelölése. Amennyiben a panasznak voltak előzményei, az ezekkel kapcsolatos információkat (pl.: tett már előzetesen is bejelentést, stb.) is kérjük megadni.   Az írásbeli panasz érvényességi kelléke az Ügyfél aláírása. Az írásbeli panasz a szolgáltatásunk személyes jellege miatt képviselő útján csak akkor fogadható el, ha az ügyfél elháríthatatlan külső ok miatt nem tud személyesen eljárni. Ilyen esetben a panasz kérelmen a meghatalmazottként eljáró természetes személy nevét is fel kell tüntetni, továbbá a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazott aláírásával ellátott - legalább két tanú által aláírt, illetve saját kezűleg írt és aláírt - eredeti meghatalmazást.  

2. Panasz kivizsgálása és megválaszolása  

2.1.  Szóbeli panasz  

Telefonon közölt, ill. a szóbeli panaszt Cégünk haladéktalanul megvizsgálja és szükség szerint azonnal orvosolja. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet veszünk fel, és annak egy másolati példányát az Ügyfélnek megküldi.  

A jegyzőkönyv a következők rögzítésére alkalmas:

a)  az ügyfél neve;  
b)  az ügyfél lakcíme, illetve amennyiben szükséges, levelezési címe;
c)  a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja;  
d)  az ügyfél panaszának részletes leírása, a panasszal érintett kifogások elkülönítetten történő rögzítésével, annak érdekében, hogy az ügyfél panaszában foglalt valamennyi kifogás teljes körűen kivizsgálásra kerüljön;  
e)   a jegyzőkönyvet felvevő személy és az ügyfél aláírása (utóbbi formai elem személyesen közölt szóbeli panasz esetén elvárt);  
f)  a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje.    

2.2.  Írásbeli panasz  

Írásbeli panasz esetén Cégünk a panaszügyet érdemben megvizsgálja és a panasszal kapcsolatos álláspontját és érdemi döntését/intézkedését pontos indoklással ellátva, a panasz közlését követő 30 napon belül írásban megküldi az Ügyfél részére. Igény esetén a kivizsgálás eredményéről telefonon vagy e-mailben is értesítést küldünk.  

Előfordulhat, hogy a panasz kivizsgálása során kiegészítő információkra lesz szükségünk az Ügyfél részéről. Ebben az esetben Ügyfél érdeke az ilyen irányú megkeresés mielőbbi megválaszolása, mert az eljárást a hiányok pótlásáig nem tudjuk folytatni.  

A panaszkezelés során igyekszünk a legrövidebb határidők betartásával eljárni és biztosítjuk, hogy döntésünk során a hatályos jogszabályok szerint vizsgáljuk ki, orvosoljuk, vagy utasítjuk el a panaszt. Panaszügyben hozott döntésünket közérthetően és egyértelműen indokolva, valamennyi felvetett problémára reagálva küldjük meg Ügyfeleink részére.  

A panasz kivizsgálásáért a Fogyasztóval szemben külön díj nem számítható fel.    

3. A panaszkezelés során különösen az alábbi adatok kérhetők az ügyféltől:  

a)  neve;
b)  lakcíme, székhelye, levelezési címe; 
c)  telefonszáma; 
d)  értesítés módja;
e)  panasszal érintett termék vagy szolgáltatás;  
f)  panasz leírása, oka;
g)  panaszos igénye;   
h)  meghatalmazott útján eljáró ügyfél esetében érvényes meghatalmazás;   
i)  a panasz kivizsgálásához, megválaszolásához szükséges egyéb adat.  

A panaszt benyújtó ügyfél adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kell kezelni.    

4. Panaszkezelés folyamata      

A panasz benyújtását követően Cégünk elsődleges feladata annak eldöntése, hogy a jelen szabályzatban meghatározott fogalom szerint a bejelentés panasznak minősül-e vagy sem. Amennyiben igen, sor kerül a panasz regisztrációjára.  

A panasz regisztrációja után megkezdődik a panaszügy kivizsgálása. A vizsgálati szakaszban kerülhet sor a hiányzó információk, illetve szakvélemény beszerzésére.  

Amennyiben valamennyi, a panaszbejelentés szempontjából fontos információ rendelkezésre áll, a vizsgálati szakasz lezárul és sor kerül a döntéshozatalra.  

A döntésnek három fajtája van:

- Panasz elfogadása

- Panasz részbeni elfogadása

- Panasz elutasítása  

A döntéshozatalt a panaszeljárás befejezéseként az ügyfélválasz elkészítése és megküldése követi a jogszabály által meghatározott, illetve az Ügyfél által igényelt közlési formában (írásban, e-mailben, postai úton, stb.).  

5. Tájékoztatás jogorvoslati lehetőségekről  

5.1 A panasz elutasítása esetén Cégünk írásban tájékoztatja jogorvoslati álláspontjáról az ügyfelet, hogy panaszával – annak jellege szerint – milyen szervhez, hatósághoz vagy bírósághoz fordulhat. Az Ügyfelet ezek a lehetőségek akkor is megilletik, ha a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelenül telt el.   .         

6. Panasznyilvántartás és adatvédelem  

6.1. Ügyfeleinkk panaszairól és azok megoldását szolgáló intézkedésekről nyilvántartást vezet, amely a következő főbb adatokat tartalmazza:

-a Panaszos adatait

-a panasz leírását, a panasz tárgyát képező esemény vagy tény megjelölését

-a panasz benyújtásának időpontját és módját

-a panasz orvoslására szolgáló intézkedés leírását, elutasítás esetén annak indokolását

-a panaszügy intézéséért, illetve az intézkedés végrehajtásáért felelős személy(ek) megnevezését, valamint az intézkedés teljesítésének és a panasz lezárásának határidejét

-a kivizsgálás során beszerzett információkat és esetleges szakvéleményt

-a panaszban megjelölt igényről való döntést

-a panasz megválaszolásának időpontját és módját

-a panaszkezelés elemzéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódó egyéb információkat ( pl.: panasz oka, gyakorisága)      

A panaszügyi nyilvántartásban rögzített személyes adatok kizárólag a panaszügyek regisztrálásának és a panaszügyek elbírálásának célját szolgálhatják.  

Cégünk ezen felül jogosult jogai érvényesítéséhez vagy kötelezettségei teljesítéséhez a panaszokkal kapcsolatban papír alapú formában vagy elektronikusan rögzített dokumentumokat a panasz vonatkozásában előírt bizonylat megőrzési szabályoknak megfelelően, de legalább a polgári jog elévülési szabályai szerinti elévülési idő leteltéig megőrizni.          

II.  EGYÉB RENDELKEZÉSEK      

1. Hatálybalépés    

Jelen szabályzat 2018. május 25. napjától hatályos.

 

Jelen szabályzat a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, valamint az Általános Adatvédelmi Rendelet (továbbiakban GDPR) alapján készült.

A panaszt benyújtó adatait az információs és önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban Info tv.) rendelkezéseinek megfelelően kell kezelni.

 

Jogorvoslat

A panasz teljes vagy részleges elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 (harminc) napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az Érintett az alábbi testületekhez, illetve hatóságokhoz fordulhat:

Amennyiben a panasz adatkezeléssel összefüggő tájékoztatás, helyesbítés, zárolás vagy törlés adatkezelő általi megtagadásával függ össze, a Nemzeti Adatvédelmi és Információ Szabadság Hatósághoz lehet fordulni.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Budapesti Békéltető Testület 

Székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: (1) 488-2131

Fax: (1) 488.2186

Honlap: http://bekeltet.hu/

 

Fogyasztóvédelmi hatósági ügyekben első fokon a járási hivatalok járnak el.

A fogyasztónak nem minősülő ügyfél, panaszának a Társasághoz történő benyújtását követően, jogorvoslatért az ügyre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat (www.birosag.hu).

 

Dobos Krisztina Mirjam egyéni vállalkozó 

Kategória: Menü
Back to Top